jump to navigation

The Week That Was #5 January 28, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
10 comments

Q1. Identify the logo
q1
Ans.: Dubai Shopping Festival

Q2. Identify the place
q2
Ans.: Guantanamo Bay

Q3. Put funda
q3
Ans.: PM Manmohan Singh’s family praying for his good health.

Q4. Identify. [Hint he will be fighting against an interesting candidate in the coming election]
q42
Ans.: BJP’s MP Yogi Adityanath from Gorakhpur would be up against Bhojpuri filmstar Bhojpuri filmstar Manoj Tiwari (samajwadi party) in the upcoming LS elections.

Q5. Identify, very much in news these days.
Q5
Ans.: Bharat Kumar, lawyer of Ramalinga Raju (Satyam)

Q6. Jai Ho, Identify this young footballer and also tell us about his achievement.
q62
Ans.: Sunil Chhetri, he was in news for the call he got from Coventry Football club.

Q7. Identify the place/occasion/meeting/summit.
Q7
Ans.: World Economic Forum (WEF) at Davos.

The Week That Was #4 January 21, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
7 comments

1. Identify these buildings and the connection.

#1

#1

Ans.: Australian Open Venues- Rod Laver Arena and Hi-sense Arena(formerly Vodafone Arena).

2. Identify him.

#2

#2

Ans.: Steve Jobs (Apple), in the news for his ill health.

3. Who am I?

#3

#3

Ans.: Joe Biden- New Vice President of USA

4. Who’s next in the list?

#4

#4

Ans.: Sanjay Dutt. The connect is all joined Samajwadi Party.

5. Why was he in news recently?

#5

#5

Ans.: UN secretary general Ban Ki Moon for his visit to ravaged Palestine.

6. Connect.

#6

#6

Ans.: Chandni Chowk to China. The US and UK premieres of the movie were held at Stephen J. Ross theatre and Empire Theatre, Leicester respectively.

7. Identify and for what reason am I in the news recently.

#7

#7

Ans.: Richard Yates- author of Revolutionary Road adapted in the movie by the same name, highly acclaimed at award functions.

The Week That Was #3 January 15, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

1) Which unique festival is being held and where?

#1

#1

Ans.: 19th International Kite festival held in Ahmedabad.

2) Identify the logo.

#2

#2

Ans.: Byrraju Foundation

3) Connect.

#3

#3

Ans.: On the occasion of the 800th Anniversary of University of Cambridge, Manmohan Singh Scholarship Programme for Undergraduate students was announced.

4) Identify the occasion.

#4

#4

Ans.: 4th Global Investor summit in Ahmedabad.

5) Identify.

#5

#5

Ans.: Srinivas Vadlamani, ex-CFO Satyam.

6) Who is the Hero being carried around and his claim to fame?

#6

#6

Ans.: Shivakant Shukla (UP) for his unbeaten 178 run knock against Tamil nadu in the semifinal of the Ranji Trophy, paving the way for a final clash with Mumbai.

7) Identify the people and the occasion

#7

#7

Ans.: Tom Hanks and Howard Stringer at the Consumer Electronics Show.

The Week That Was #2 January 7, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
5 comments

1) Which famous heritage structure is being seen restored here?

#1

#1

Ans.: The Victoria Terminus or CST.

2) He is known in a totally different context than what he looks like in this pic. Who is he and Why is he here?

#2

#2

Ans.: John Ronald Reuel (J.R.R) Tolkien of  “The Lord of the Rings” fame.  Born on 3rd January’1892.

3) Put Fundaez

#3

#3

Ans.: Inauguration of Jude Felix Academy. 

4) Who is she and what did she do last week (for which she has been mentioned here)

#4

#4

Ans.:  Bakthawar Bhutto, daughter of Benazir Bhutto wrote a rap song on the assasination incident.

5) Why was this coin series in news last week?

#5

#5

Ans.: Slovakia adopted the Euro as their currency on 1st January’09 and discontinued the koruna as seen in the pic above.

6) Who’s this dude and why is he wearing this head gear?

#6

#6

Ans.: Glenn McGrath. Wearing the Pink bandana in support of the McGrath foundation which works for Breast cancer. His wife died due to Breast cancer.

7) Why are the preparations happening and in what context?

#7

#7

Ans.:  The Prasada being prepared on the birth anniversary of Guru Gobind Singh Sahib.

The Week That Was #1 January 1, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
4 comments

Happy New Year to All.

We thought of a new experiment this time. Instead of the Daily Question, We will put some questions every week, which would relate to the last week. Give us your suggestions and comments on the new idea.

1) What is happening here? Put Fundaez

#1

#1

Ans.: Family members paying homage to Tsunami vistims on the 4th Anniversary in Chennai.

2) Put Fundaez about this award.

#2

#2

Ans.: Nivea is giving a chance to all girls who aspire to be Miss India through a first ever Wild card entry into the pageant in 2009.

3) Contribution of this place (in relation to happenings in the last week ofcourse)

#3

#3

Ans.: This is A.R.Rehman’s  Panchattan Record Inn aka A.M.Studios, where the soundtrack of the blockbuster movie Ghajini was recorded.

4) Who’s the lady in the limelight here and why?

#4

#4

Ans.: Payal Abdullah, wife of Omar Abdullah, after their party won the elections.

5) Who are They?

#5

#5

Ans.: Teja Raju and Rama Raju Jr. of Maytas (In)Fame.

6) Connect with an icon from the world of music.

#6

#6

Ans.: Mikaeel Jackson (i.e. Michael Jackson’s name after his conversion to Islam) invited Shilpa Shetty to his brother Jermaine Jackson’s birthday bash. Jermaine and Shilpa were contestants on Big Brother.

(BTW, MJ was seen on with a mask like Zorro’s  on the streets of LA, therefore the 2nd pic)

7) Identify the cricketer, his infamous dad and the claim to fame last week

#7

#7

Ans.: Mohd. Ayazuddin, son of former tainted Indian Captain Mohd. Azharuddin who replicates Azhar in his way of playing the game. Kolkata Knight Riders have called his elder brother Mohd. Ashaduddin ahead of him for trials for their 3 day trial camp starting 5th January.