jump to navigation

The Week That Was #9 February 25, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
10 comments

1. What new technology feature is being illustrated here.

q1

Ans.: Google Ocean

2. What is happening here?

q2

Ans.: Selection of Cheerleaders for the Kolkata Knight Riders.

3. Who is the gentleman, and what is his claim to fame?

q3

Ans.: Emilio “El Indio” Fernandez, he modelled for Oscar Statuette.

4. Connect the 2 images, they were in the news together for a reason.

q4

Ans.: Harmandir sahib(Golden Temple) and Ajmer Sharif, the Nano was taken there to seek blessings.

5. Identify why was this in the news lately?

q5

Ans.: Smile Pinky, the Best short documentry at the oscars about the girl with a cleft lip.

6. Who is he, and why was he in the news recently?

q6

Ans.: Jack Tweed, the man who married Jade Goody.

7. What latest offering by a technology major’s logo is being shown here.

q7

Ans.: iTunes Pass, the new feature by Apple which will buy shoppers access to all of their favorite bands’ iTunes-related releases and exclusive material over a set time period.

Advertisements

The Week That Was #8 February 18, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
8 comments

1. Identify the young man and why was he in the news.

twtw-8-13

Ans.: Baitullah Mehsud, of the Taliban (SWAT) accused of killing Benazir Bhutto, in the news for Shariat rule implementation in SWAT.

2. Identify the business entity.

twtw-8-2

Ans.: Subhiksha- The largest Indian retail chain.

3. Identify the musician/singer, and why is he musically in the news.

twtw-8-3

Ans.: Mohit Chauhan, Silk Route Fame, in the news for his song “Masakkalli” from the movie- Delhi 6.

4. Identify the gentleman.

twtw-8-4

Ans.: Alan Rosling, the executive director of Tata Sons who calls it quits on 31st March’09. Instrumental in the Global acquisitions by the Tata group.

5. Who is flying the F-16 here?

twtw-8-5

Ans.: Abhinav Bindra

6. That week, That Year- Identify why was this in news 44 years ago.

twtw-8-6

Ans.: The Canadian National Flag till 1965. Replaced by the Maple leaf flag on 15 Feb’1965.

7. Identify, and what celebration is made in his remembrance.

twtw-8-7

Ans.: St. Valentine of Terni and Valentines Day.

The Week That Was #7 February 11, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
12 comments

1. Identify, Why was this in the news last week?

Q1

Ans.: The Global Drum Project which won Zakir Hussain the Grammy.

2. Identify and why was this of importance to India last week.

Q2

Ans.: BAFTA award, AR Rahman won it for Slumdog Millionaire.

3. Who is He?

Q3

Ans.: Anurag Kashyap, the director of Dev D.

4. Identify the campaign.

Q4

Ans.: The Pink Chaddi Campaign against Sri Ram Sene.

5. Who is He and why was he in news last week?

Q5

Ans.: Tyron Henderson the South African 20-20 cricketer who was bought for an unexpected $ 6,50,000 by Rajasthan Royals.

6. What first was started by this organisation last week?

Q6

Ans.: Aegis, the BPO arm of Essar would start the IT revolution in J&K, by opening the state’s first two BPOs, as anounced last week.

7. Identify this influential lady.

Q7

Ans.: Tzipi Livni, the Ex-Mossad politician became the acting prime minister of Israel.