jump to navigation

The Week That Was #18 April 28, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
9 comments

1. Which occasion does the Google doodle commemorate here?

1

1

Ans.: Earth day celebrated on 22 April.

2. What is special about the cricket match being seen played here?

2

2

Ans.: Highest altitude cricket match played at Mt. Everest base camp, between Team Hillary and Team Tenzing. The former won the match.

3. What new innovation/invention from the world of fashion?

3

3

Ans.: Bikini Jeans, designed by Japanese company Sanna’s.

4. Who is he and why was he in the news recently?

4

4

Ans.: Nauman Sait, winner of Hero Honda MTV Roadies 6.0-Hell Down Under.

5. Who is he and what post was he holding before being ousted?

5

5

Ans.: Raghu Menon, former chairman of Air India, the government replaced him with Arvind Jadhav.

6. Connect the two images to an auspicious day.

6

6

Ans.: Akshaya Tritya, the auspicious day to buy gold.

7. Identify the man in the picture who is commonly in the news thesedays.

7

7

Ans.: Jenson Button of Brawn F1 GP.

The Week That Was #17 April 22, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
4 comments

1. Identify the man in the picture and why was he in the news recently?

1

1

Ans.: Narendra Dhoni, elder brother of MS Dhoni in the news for joining the BJP.

2. Identify the connection.

2

2

Ans.: Shekhar Suman and Shatrughan Sinha both fighting for the Patna Sahib LS seat from Congress and BJP respectively.

3. Who is she and what post has she taken up in recent times.

3

3

Ans.: Sonal Shah, she has been appointed as the head of the Office of Social Innovation and Civic Participation under Obama administration.

4. Who is he, surrounded in the thick of controversy?

4

4

Ans.: Rafiq Qureshi, father of Rubina Qureshi the child star from Slumdog Millionnaire, in the news for allegedly trying to sell her off to an NRI.

5. Who is she and why was she in the news last week?

5

5

Ans.: Dinara Safina, younger sister of Marat Safin was declared as the top ranking woman tennis player according to the ATP rankings.

6. Who and whose replacement in what context?

6

6

Ans.: Abbas Kazmi, the new lawyer for 26/11 accused Ajmal Kasab. He replaces the earlier instated Anjali Waghmare.

7. It is called 4:20, give fundaez.

7

7

Ans.: 4:20 Cannabis culture. The origin of the term stems from a story about a group of teenagers at San Rafael High School in San Rafael, California, United States in 1971.The teens would meet after school at 4:20 p.m. to smoke marijuana at the Louis Pasteur statue. It has evolved into a counterculture holiday, where people gather to celebrate and consume cannabis on this day 20th April.

The Week That Was #16 April 16, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
10 comments

Q1. Against who is the lady in the picture contesting the Assembly Polls?

INDIA-ELECTION/

Ans.: Mallika Sarabhai the renowned classical dancer is contesting against LK Advani from Gandhinagar, Gujarat.

Q2. For who is this lady fighting the assembly elections?

q21

Ans.: Hina Sahab, wife of Mohd. Shahbuddin is contesting the elections on an RJD ticket from Siwan.

Q3. Who am I and from where i will be trying my luck in this election?

Q3

Ans.: Sajjad Lone, son of Hurriyat leader Abdul Ghani Lone is contesting the elections from Baramulla constituency of North Kashmir.

Q4. Put funda about his happening last week and why is he here.

Q4

Ans.: Capt G R Gopinath, of Air Deccan fame is up in the elections as an independent candidate from Bangalore South with the Kite as his election symbol.

Q5. What’s happening here?

Q5

Ans.: Falun Dafa, is a mix of traditional Chinese calisthenics and doctrines drawn from Buddhism, Taoism and the ideas of its founder, Li Hongzhi.

Q6. Why was this channel in news recently?

q61

Ans.: The TRP of Colors channel went past that of Star Plus.

Q7. Why was he in the sports news?

Q7

Ans.: Sandeep Singh, captain of the Indian Hockey Team that won the Azlan Shah Hockey Cup.

The Week That Was #15 April 10, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

1. What was this creation by BBC called, and to comemorate what day?

#1

#1

Ans.: April fools day-The Spaghetti Tree spoof carried out by BBC in 1957.

2. From the world of Fashion, Identify the collection and Indian connection?

#2

#2

Ans.: Balenciaga 2009- Sari silhouette collection.

3. Connect the 3 to the world of cartoons.

#3

#3

Ans.: Spongebob squarepants, after Johnny Depp and Scarlett Johansson, it would be Posh Spice who is all set to make a cameo appearance.

4. Identify what event’s first celebration is this, now an annual event?

#4

#4

Ans.: The First Wrestlemania, the event celebrated its 25th edition last week. Seen here are the winners of the 1st edition- Mr.T and Hulk Hogan.

5. What the deep blue colour show?

#5

#5

Ans.: G-20 countries.

6. Logo of which next (may be) big thing ?

#6

#6

Ans.: Flutter, the next big thing after Twitter.

7. Where?

#7

#7

Ans.: NATO Summit Dinner Ceremony.

The Week That Was #14 April 2, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
17 comments

1. Who is he from the world of motorsport, and his creation’s claim to fame?

1

1

Ans.: Ross Brawn of Brawn F1 team which he bought from Honda. In its inaugral race the team secured the first two podium finishes.

2. Who is she from the world of politics, and who brought her into the news last week?

2

2

Ans.: Anu Tandon, Congress Candidate from Unnao. Salman khan campaigned for her.

3. Who is this business stalwart?

3

3

Ans.: Rick Wagoner, ex-CEO of General Motors.

4. Why were the 2 beauties in the news together linking them to an iconic entity.

4

4

Ans.: Both Aishwariya and Katrina were in the news linking them Barbie Show at the Fashion week, in the end it was katrina who did the Barbie All Doll’d up Show.

5. Who is she and what controversy surrounds her.

5

5

Ans.: Anjali Waghmare, she has taken up the responsibility to represent Ajmal Kasab in his trial.

6. What reason brought these two business entities together?

6

6

Ans.: LIC and Corporation Bank have come together to launch LIC credit cards.

7. Who is he, and whose downfall did he bring about?

7

7

Ans.: Sandeep Pandey, whose PIL against Sanjay Dutt led to the latter’s disqualification to contest elections.