jump to navigation

Tata Crucible Business Quiz :Bhubaneshwar 2010 September 4, 2010

Posted by Gyaniz in Quiz Reviews.
Tags: , ,
trackback

Tata Crucible Business Quiz 2010: Bhubaneshwar Edition

The quiz was won by professors from XIM-Bhubaneshwar with the team from Vizag steel finishing runners-up. Special thanks to Manasa Nayak for contributing the questions.

Prelims

1. Who handed over first Maruti 800 car keys to its first owner Harpal Singh?
Ans.: Indira Gandhi

2. In mandarin,it is ke-ko-ke-le which means Happy Feelings in your mouth.What am I talking about?
Ans.: Coca cola

3. What symbol is used in India for a non polluting and environmental friendly product during manufacturing and usage?
Ans.: Matka or a Pot

4. In the movie, “Dil Se” Shahrukh Khan is shown working for which organisation?
Ans.: AIR- All India Radio

5. This term was coined by Ben Hammersely which means “audible revolution”. What are we talking about?
Ans.: Podcast

6. The name of the company comes from a biblical character, which means a container,related with travel accessaries. Which Company?
Ans.: Samsonite

7. See the USA in your _________. Complete the tagline.
Ans.: Chevrolet

8. Which is the only state to have three stock exchanges?
Ans.: Gujarat

9. It means a “Stamped coin” in sanskrit, and is a currency of a nation.Which currency?
Ans.: Taka

10.Kavita Choudhury acted in the DD serial UDAAN. She is famous in the advertising world as what?
Ans.: She was the Lalitaji of famous surf ad.

11. Maurice Wilks & Spencer Wilks started this automobile company in 1947. Which company?
Ans.: Landrover

12. We can associate Elliot Handler & Bentley Bradley with this brand of toys, kids love it the most and demand for it from their parents.Which toy is being talked about?
Ans.: Hotwheels

13. A wax model of this commercial symbol was first to be placed in Madame Tussaud’s Wax Museum in 1994. It was the first ever commercial symbol to get a place in Tussaud”s. Who?
Ans.: The Singapore Girl of Singapore Airlines

14. Ccarta blanca, Eristoff vodka, Grey Goose…Which bigger brand name is missing from the group?
Ans.: Bacardi

15.Lumix Digital camera,Viera plasma Tvs belong to which electronics company?
Ans.: Panasonic

16. Identify him?

Anand Sharma

Anand Sharma

Ans.: Anand Sharma, Union Cabinet Minister for Commerce and Industry

17. PNX is the ticker symbol of trading. This company is present in India now.Name this huge conglomerate?
Ans.: POSCO

18. Identify the logo.

Fiama_Di_Wills_logo

Fiama_Di_Wills_logo

19. “I hate Love Story’s” one of the producers is UTV,which other production house produced it?
Ans.: Dharma Productions

20. What is the missing word?

Ans.: Budget

Advertisements

Comments»

1. Ritwam - September 6, 2010

Can you plz post the Final Rounds questions too

2. Sanku - November 19, 2010

hey gyaniz, good one i am sure no one will come close to a good business quiz as much as your blog does but i will also ask you to see a new quiz blog Business Quiz

3. kiran - November 19, 2010

Business quiz was good! but should we post even else where this link if we like the post?

4. ratul chatarjee - November 19, 2010

yeah good link liked this Business Quiz


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: