jump to navigation

Marquee Collection#1 June 1, 2009

Posted by Gyaniz in Marquee Collection.
Tags: , , , , ,
6 comments

Introducing the new series# Marquee Collection-Connect qs with a hint of current.

1. Identify and connect the following:

Marquee Collection#1

Marquee Collection#1

Ans.: Ruth Handler(Mattel)-the creator of Barbie Doll. Katrina Kaif has been selected as the ‘Indian Face’ of Barbie Doll. Mercedes Benz Fashion Week 2009 saw The Barbie Runaway Show being held as one of the events.

Advertisements

The Week That Was #14 April 2, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
17 comments

1. Who is he from the world of motorsport, and his creation’s claim to fame?

1

1

Ans.: Ross Brawn of Brawn F1 team which he bought from Honda. In its inaugral race the team secured the first two podium finishes.

2. Who is she from the world of politics, and who brought her into the news last week?

2

2

Ans.: Anu Tandon, Congress Candidate from Unnao. Salman khan campaigned for her.

3. Who is this business stalwart?

3

3

Ans.: Rick Wagoner, ex-CEO of General Motors.

4. Why were the 2 beauties in the news together linking them to an iconic entity.

4

4

Ans.: Both Aishwariya and Katrina were in the news linking them Barbie Show at the Fashion week, in the end it was katrina who did the Barbie All Doll’d up Show.

5. Who is she and what controversy surrounds her.

5

5

Ans.: Anjali Waghmare, she has taken up the responsibility to represent Ajmal Kasab in his trial.

6. What reason brought these two business entities together?

6

6

Ans.: LIC and Corporation Bank have come together to launch LIC credit cards.

7. Who is he, and whose downfall did he bring about?

7

7

Ans.: Sandeep Pandey, whose PIL against Sanjay Dutt led to the latter’s disqualification to contest elections.