jump to navigation

Marquee Collection#14 November 16, 2009

Posted by Gyaniz in Marquee Collection.
Tags: , , , , ,
18 comments

Q. Who is she from the world of Literature and why was she in the news off late?

14

14

Ans.: Enid Blyton, the author of Famous Five and Secret Seven series along with many children books and stories. She was in the news due to BBC’s ban on her works, which dates back to 30 years of her works being branded as second-rate by the Corporation.

Well done Sudha, Anurag, Anubhav, Harsh, Anjana, Aprajita, Priya, Ignoramus Scribbler, Nandini, V.chandrashekar, G86, Rabi, Amit, Aarthi, Malcaluffin, Parijat, Vaidehee and Jaya for answering correctly.

The Week That Was #15 April 10, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

1. What was this creation by BBC called, and to comemorate what day?

#1

#1

Ans.: April fools day-The Spaghetti Tree spoof carried out by BBC in 1957.

2. From the world of Fashion, Identify the collection and Indian connection?

#2

#2

Ans.: Balenciaga 2009- Sari silhouette collection.

3. Connect the 3 to the world of cartoons.

#3

#3

Ans.: Spongebob squarepants, after Johnny Depp and Scarlett Johansson, it would be Posh Spice who is all set to make a cameo appearance.

4. Identify what event’s first celebration is this, now an annual event?

#4

#4

Ans.: The First Wrestlemania, the event celebrated its 25th edition last week. Seen here are the winners of the 1st edition- Mr.T and Hulk Hogan.

5. What the deep blue colour show?

#5

#5

Ans.: G-20 countries.

6. Logo of which next (may be) big thing ?

#6

#6

Ans.: Flutter, the next big thing after Twitter.

7. Where?

#7

#7

Ans.: NATO Summit Dinner Ceremony.