jump to navigation

The Week That Was #17 April 22, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
4 comments

1. Identify the man in the picture and why was he in the news recently?

1

1

Ans.: Narendra Dhoni, elder brother of MS Dhoni in the news for joining the BJP.

2. Identify the connection.

2

2

Ans.: Shekhar Suman and Shatrughan Sinha both fighting for the Patna Sahib LS seat from Congress and BJP respectively.

3. Who is she and what post has she taken up in recent times.

3

3

Ans.: Sonal Shah, she has been appointed as the head of the Office of Social Innovation and Civic Participation under Obama administration.

4. Who is he, surrounded in the thick of controversy?

4

4

Ans.: Rafiq Qureshi, father of Rubina Qureshi the child star from Slumdog Millionnaire, in the news for allegedly trying to sell her off to an NRI.

5. Who is she and why was she in the news last week?

5

5

Ans.: Dinara Safina, younger sister of Marat Safin was declared as the top ranking woman tennis player according to the ATP rankings.

6. Who and whose replacement in what context?

6

6

Ans.: Abbas Kazmi, the new lawyer for 26/11 accused Ajmal Kasab. He replaces the earlier instated Anjali Waghmare.

7. It is called 4:20, give fundaez.

7

7

Ans.: 4:20 Cannabis culture. The origin of the term stems from a story about a group of teenagers at San Rafael High School in San Rafael, California, United States in 1971.The teens would meet after school at 4:20 p.m. to smoke marijuana at the Louis Pasteur statue. It has evolved into a counterculture holiday, where people gather to celebrate and consume cannabis on this day 20th April.

The Week That Was #5 January 28, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
10 comments

Q1. Identify the logo
q1
Ans.: Dubai Shopping Festival

Q2. Identify the place
q2
Ans.: Guantanamo Bay

Q3. Put funda
q3
Ans.: PM Manmohan Singh’s family praying for his good health.

Q4. Identify. [Hint he will be fighting against an interesting candidate in the coming election]
q42
Ans.: BJP’s MP Yogi Adityanath from Gorakhpur would be up against Bhojpuri filmstar Bhojpuri filmstar Manoj Tiwari (samajwadi party) in the upcoming LS elections.

Q5. Identify, very much in news these days.
Q5
Ans.: Bharat Kumar, lawyer of Ramalinga Raju (Satyam)

Q6. Jai Ho, Identify this young footballer and also tell us about his achievement.
q62
Ans.: Sunil Chhetri, he was in news for the call he got from Coventry Football club.

Q7. Identify the place/occasion/meeting/summit.
Q7
Ans.: World Economic Forum (WEF) at Davos.