jump to navigation

The Week That Was #20 May 12, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

1. Which occasion was commemorated by this Google Doodle?

1

1

Ans.: Rabindranath Tagore’s Birthday- 6th May.

2. Who is she and why was she in the “news”?

2

2

Ans.: Roxana Saberi, the American Journalist who was caught by Iranian authorities on espionage charges and later released.

3. Identify the gentleman, in the news for an infamous reason.

3

3

Ans.: Richard Gasquet, the tennis star for doping.

4. Who is this lady, and what did she start?

4

4

Ans.: Anna Jarvis, she started the concept of Mother’s Day.

5. Identify the man in the picture and the role that he performs.

5

5

Ans.: Ben Southall, selected for ” The Best Job in the World”.

6. Who is this man, he has been in the thick of things of late?

6

6

Ans.: Azam Khan,ex-general secretary of Samajwadi party was in the news for his tussles with Jayaprada’s candidature from Rampur and Amar Singh.

7. Known as Splash, how would we know this in coming days?

7

7

Ans.: Suzuki Ritz

Advertisements

The Week That Was #5 January 28, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
10 comments

Q1. Identify the logo
q1
Ans.: Dubai Shopping Festival

Q2. Identify the place
q2
Ans.: Guantanamo Bay

Q3. Put funda
q3
Ans.: PM Manmohan Singh’s family praying for his good health.

Q4. Identify. [Hint he will be fighting against an interesting candidate in the coming election]
q42
Ans.: BJP’s MP Yogi Adityanath from Gorakhpur would be up against Bhojpuri filmstar Bhojpuri filmstar Manoj Tiwari (samajwadi party) in the upcoming LS elections.

Q5. Identify, very much in news these days.
Q5
Ans.: Bharat Kumar, lawyer of Ramalinga Raju (Satyam)

Q6. Jai Ho, Identify this young footballer and also tell us about his achievement.
q62
Ans.: Sunil Chhetri, he was in news for the call he got from Coventry Football club.

Q7. Identify the place/occasion/meeting/summit.
Q7
Ans.: World Economic Forum (WEF) at Davos.

The Week That Was #4 January 21, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
7 comments

1. Identify these buildings and the connection.

#1

#1

Ans.: Australian Open Venues- Rod Laver Arena and Hi-sense Arena(formerly Vodafone Arena).

2. Identify him.

#2

#2

Ans.: Steve Jobs (Apple), in the news for his ill health.

3. Who am I?

#3

#3

Ans.: Joe Biden- New Vice President of USA

4. Who’s next in the list?

#4

#4

Ans.: Sanjay Dutt. The connect is all joined Samajwadi Party.

5. Why was he in news recently?

#5

#5

Ans.: UN secretary general Ban Ki Moon for his visit to ravaged Palestine.

6. Connect.

#6

#6

Ans.: Chandni Chowk to China. The US and UK premieres of the movie were held at Stephen J. Ross theatre and Empire Theatre, Leicester respectively.

7. Identify and for what reason am I in the news recently.

#7

#7

Ans.: Richard Yates- author of Revolutionary Road adapted in the movie by the same name, highly acclaimed at award functions.