jump to navigation

The Week That Was #14 April 2, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
17 comments

1. Who is he from the world of motorsport, and his creation’s claim to fame?

1

1

Ans.: Ross Brawn of Brawn F1 team which he bought from Honda. In its inaugral race the team secured the first two podium finishes.

2. Who is she from the world of politics, and who brought her into the news last week?

2

2

Ans.: Anu Tandon, Congress Candidate from Unnao. Salman khan campaigned for her.

3. Who is this business stalwart?

3

3

Ans.: Rick Wagoner, ex-CEO of General Motors.

4. Why were the 2 beauties in the news together linking them to an iconic entity.

4

4

Ans.: Both Aishwariya and Katrina were in the news linking them Barbie Show at the Fashion week, in the end it was katrina who did the Barbie All Doll’d up Show.

5. Who is she and what controversy surrounds her.

5

5

Ans.: Anjali Waghmare, she has taken up the responsibility to represent Ajmal Kasab in his trial.

6. What reason brought these two business entities together?

6

6

Ans.: LIC and Corporation Bank have come together to launch LIC credit cards.

7. Who is he, and whose downfall did he bring about?

7

7

Ans.: Sandeep Pandey, whose PIL against Sanjay Dutt led to the latter’s disqualification to contest elections.

The Week That Was #Nano March 25, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

This edition is dedicated to the Peoples Car:
“The world said no, we said Nano”-Ratan Tata

1. Identify the Lady in the picture.

1

1

Ans.: Jackiey Budden, Mother of Jade Goody.

2. Identify the duo.

2

2

Ans.: Sanjay Dutt and Suresh Menon in a still from forthcoming Chatur Singh Two Stars.

3. Who is she, and why was she in the news lately.

3

3

Ans.: Meera Sanyal, ABN Amro chief presently on a sabbatical to contest the General Elections.

4. What first in the world of technology.

4

4

Ans.: Anusat, the world’s first satellite by students to be launched by ISRO developed by Anna University.

5. Who is she and her claim to fame.

5

5

Ans.: Jhulan Goswami, Captain of the Indian Women’s Cricket team which came 3rd at the World cup.

6. Why was this in the news and what innovation have the makers done.

6

6

Ans.: Skinny Blonde Beer, launched by Hamish Rosser, Richie Harkham and Jarrod Taylor of Australia. The pin up girl Daisy undresses on the label as the beer level goes down in the bottle.

7. I recently succeeded someone, who am I & what role did i take up?

7

7

Ans.: Mohan Bhagwat, the new head of RSS.

The Week That Was #4 January 21, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
7 comments

1. Identify these buildings and the connection.

#1

#1

Ans.: Australian Open Venues- Rod Laver Arena and Hi-sense Arena(formerly Vodafone Arena).

2. Identify him.

#2

#2

Ans.: Steve Jobs (Apple), in the news for his ill health.

3. Who am I?

#3

#3

Ans.: Joe Biden- New Vice President of USA

4. Who’s next in the list?

#4

#4

Ans.: Sanjay Dutt. The connect is all joined Samajwadi Party.

5. Why was he in news recently?

#5

#5

Ans.: UN secretary general Ban Ki Moon for his visit to ravaged Palestine.

6. Connect.

#6

#6

Ans.: Chandni Chowk to China. The US and UK premieres of the movie were held at Stephen J. Ross theatre and Empire Theatre, Leicester respectively.

7. Identify and for what reason am I in the news recently.

#7

#7

Ans.: Richard Yates- author of Revolutionary Road adapted in the movie by the same name, highly acclaimed at award functions.