jump to navigation

The Week That Was #11 March 13, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
15 comments

1. Put fundaez, about his new role that he took upon last week.

1

1

Ans.: NaryanaMurthy will be seen as a hero in the Amar Chitra Katha series.

2. Identify the book and the writer.

2

2

Ans.: The Lost Flamingoes of Bombay by Siddharth Dhanvant Shanghvi.

3. Who is this gentleman and what reins has he taken over?

3

3

Ans.: AS Murthy, taken over as the new Satyam CEO.

4. Why was this series of fighter jets in the news lately.

4

4

Ans.: MiG 23-Bn, recently retired by the Indian Air Force after 3 decades.

5. Who is he, doing the rounds in the circles of music?

5

5

Ans.: Anoop “Dawg” Desai, he is the 2nd PIO on American Idol after Sanjay Malakar’s success last year.

6. A whole lot of Hue and Cry about these, whose memorabilia & the present owner?

6

6

Ans.: Mahatma Gandhi’s memorabilia bought by Vijay Mallya.

7. Considered to be the successor of this great organization, identify the man in the picture and the organization he is supposed to head soon.

7

7

Ans.: Ajit Jain of Berkshire Hathaway, tipped to succeed Warren Buffett.

Advertisements

The Week That Was #5 January 28, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
10 comments

Q1. Identify the logo
q1
Ans.: Dubai Shopping Festival

Q2. Identify the place
q2
Ans.: Guantanamo Bay

Q3. Put funda
q3
Ans.: PM Manmohan Singh’s family praying for his good health.

Q4. Identify. [Hint he will be fighting against an interesting candidate in the coming election]
q42
Ans.: BJP’s MP Yogi Adityanath from Gorakhpur would be up against Bhojpuri filmstar Bhojpuri filmstar Manoj Tiwari (samajwadi party) in the upcoming LS elections.

Q5. Identify, very much in news these days.
Q5
Ans.: Bharat Kumar, lawyer of Ramalinga Raju (Satyam)

Q6. Jai Ho, Identify this young footballer and also tell us about his achievement.
q62
Ans.: Sunil Chhetri, he was in news for the call he got from Coventry Football club.

Q7. Identify the place/occasion/meeting/summit.
Q7
Ans.: World Economic Forum (WEF) at Davos.

The Week That Was #3 January 15, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

1) Which unique festival is being held and where?

#1

#1

Ans.: 19th International Kite festival held in Ahmedabad.

2) Identify the logo.

#2

#2

Ans.: Byrraju Foundation

3) Connect.

#3

#3

Ans.: On the occasion of the 800th Anniversary of University of Cambridge, Manmohan Singh Scholarship Programme for Undergraduate students was announced.

4) Identify the occasion.

#4

#4

Ans.: 4th Global Investor summit in Ahmedabad.

5) Identify.

#5

#5

Ans.: Srinivas Vadlamani, ex-CFO Satyam.

6) Who is the Hero being carried around and his claim to fame?

#6

#6

Ans.: Shivakant Shukla (UP) for his unbeaten 178 run knock against Tamil nadu in the semifinal of the Ranji Trophy, paving the way for a final clash with Mumbai.

7) Identify the people and the occasion

#7

#7

Ans.: Tom Hanks and Howard Stringer at the Consumer Electronics Show.