jump to navigation

Marquee Collection#61 October 10, 2010

Posted by Gyaniz in Marquee Collection.
Tags: , , , , , , , ,
7 comments

Q. Identify the town from its zoning map.(Hint: India)

zoning

Ans.: Auroville

Auroville

Auroville

Auroville was founded as a project of Sri Aurobindo Society on Wednesday 28 February 1968 by Mirra Alfassa, “The Mother” in Viluppuram district in the state of Tamil Nadu, India near Puducherry in South India. It was designed by architect Roger Anger. She was an equal spiritual collaborator of Sri Aurobindo, who believed that “man is a transitional being”. The Mother expected that this experimental “universal township” would contribute significantly in the “progress of humanity towards its splendid future by bringing together people of goodwill and aspiration for a better world.”

The Week That Was #3 January 15, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments

1) Which unique festival is being held and where?

#1

#1

Ans.: 19th International Kite festival held in Ahmedabad.

2) Identify the logo.

#2

#2

Ans.: Byrraju Foundation

3) Connect.

#3

#3

Ans.: On the occasion of the 800th Anniversary of University of Cambridge, Manmohan Singh Scholarship Programme for Undergraduate students was announced.

4) Identify the occasion.

#4

#4

Ans.: 4th Global Investor summit in Ahmedabad.

5) Identify.

#5

#5

Ans.: Srinivas Vadlamani, ex-CFO Satyam.

6) Who is the Hero being carried around and his claim to fame?

#6

#6

Ans.: Shivakant Shukla (UP) for his unbeaten 178 run knock against Tamil nadu in the semifinal of the Ranji Trophy, paving the way for a final clash with Mumbai.

7) Identify the people and the occasion

#7

#7

Ans.: Tom Hanks and Howard Stringer at the Consumer Electronics Show.