jump to navigation

Marquee Collection#40 May 16, 2010

Posted by Gyaniz in Marquee Collection.
Tags: , , , , , , , , , , , ,
13 comments

Q. Identify the institution from the logo and its building.
(Big Hint: Think Museums)

40_1

40_1

40_2

40_2

Ans.: Smithsonian Institute established on August 10, 1846, is an educational and research institute and associated museum complex, administered and funded by the government of the United States and by funds from its endowment, contributions, and profits from its retail operations, concessions, licensing activities and magazines. Most of its facilities are located in Washington, D.C., but its 19 museums, zoo, and nine research centers include sites in New York City, Virginia, Panama, and elsewhere. It has over 136 million items in its collections, publishes two magazines named Smithsonian (monthly) and Air & Space (bimonthly), and employs the Smithsonian Police to protect visitors, staff, and the property of the museums. The Institution’s current logo is a stylized sun.

The Week That Was #17 April 22, 2009

Posted by Gyaniz in TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
4 comments

1. Identify the man in the picture and why was he in the news recently?

1

1

Ans.: Narendra Dhoni, elder brother of MS Dhoni in the news for joining the BJP.

2. Identify the connection.

2

2

Ans.: Shekhar Suman and Shatrughan Sinha both fighting for the Patna Sahib LS seat from Congress and BJP respectively.

3. Who is she and what post has she taken up in recent times.

3

3

Ans.: Sonal Shah, she has been appointed as the head of the Office of Social Innovation and Civic Participation under Obama administration.

4. Who is he, surrounded in the thick of controversy?

4

4

Ans.: Rafiq Qureshi, father of Rubina Qureshi the child star from Slumdog Millionnaire, in the news for allegedly trying to sell her off to an NRI.

5. Who is she and why was she in the news last week?

5

5

Ans.: Dinara Safina, younger sister of Marat Safin was declared as the top ranking woman tennis player according to the ATP rankings.

6. Who and whose replacement in what context?

6

6

Ans.: Abbas Kazmi, the new lawyer for 26/11 accused Ajmal Kasab. He replaces the earlier instated Anjali Waghmare.

7. It is called 4:20, give fundaez.

7

7

Ans.: 4:20 Cannabis culture. The origin of the term stems from a story about a group of teenagers at San Rafael High School in San Rafael, California, United States in 1971.The teens would meet after school at 4:20 p.m. to smoke marijuana at the Louis Pasteur statue. It has evolved into a counterculture holiday, where people gather to celebrate and consume cannabis on this day 20th April.