jump to navigation

Wimbledon 2013- Simply identify the player and the controversy? June 26, 2013

Posted by Gyaniz in News You Can Use, Sports, Trivia.
Tags:
3 comments

Image

Who is this guy, Steve Darcis? June 26, 2013

Posted by Gyaniz in News You Can Use, Sports, Trivia, TWTW-The Week that Was.
Tags: , , , , , , , , ,
add a comment

 

Steve Darcis and Rafael Nadal

Now known as the giant killer who led to Rafael Nadal’s exit in the first round from Wimbledon.

 

Who is he?

  • 29 years old
  • Country-Belgium
  • Highest ATP Ranking- 44
  • Current ATP Ranking- 135
  • 2008- defeated Robin Soderling in an ATP event final
  • 2011- defeated Michael Llodra in 1st rd of French Open
  • 2011- defeated Nikolay Davydenko in 1st rd of French Open
  • 2012- defeated Marcus Baghdatis in Eastbourne International
  • 2012- defeated Thomas Berdych in 1st rd of Olympics.
  • 2010- retired against Rafael Nadal in Exxonmobil open 3rd rd.
  • 2013- defeated Rafael nadal  in Wimbledon 1st rd.

 

(Image courtesy -Guardian,UK)

Cerebration-The Hindu Businessline Quiz- Delhi January 15, 2013

Posted by Gyaniz in Quiz Reviews, Trivia.
Tags: , , , ,
1 comment so far

Cerebration Businessline Quiz

QM- Giri “Pickbrain”

Prelims:-

1.Which Indian woman was the first woman to captain a 787 dreamliner?
Ans. Nivedita Bhasin

2. Which photo sharing app was recently acquired by Facebook?
Ans. Instagram

3. Which company owns brands like thermocot, bumchums?
Ans. Rupa

4. Vyomesh joshi has recently joined which Indian IT major?
Ans. Wipro

5. Which brand pasrt of Samsonite launched the brand Florence?
Ans. American Tourister

6. Identify Personality

Shobhana Bhartia

Ans. shobhana bhartia

7. Which whisky brand owned by Allied blenders & distillers is the world’s most selling one?
Ans. Officers choice

8. Along with Coleman, Andrews who founed Bain Capital?
Ans. Mitt Romney

9. Java, nevada etc. Were sub brands under which men care brand in the 90s?
Ans. Axe

10. Whatever the odds- biography of which Indian Billionnaire?
Ans. KP Singh

11. Which brand logo has 24 icons signifying Vitality to life?
Ans. Unilever

12. Identify Personality-

Ans. Vanitha Narayan, IBM

13. What did James taylor introduce to Sri Lanka?
Ans. Tea

14. Which Russian billionnaire has interests in Gazprom and owns sports team?
Ans. Alishair Usmanov

15. Logo of Sarva shiksha Abhiyan

16. Which denim brand was made for Rodeos?
Ans. Wrangler

17. Monisha kaltenborn is a part of which F1 team?
Ans. Sauber

18. Pic of bird-Trade classification

Brent Goose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ans. Brent goose

19. Founded by KV pendharkar- fmcg company, made famous by Banno the bride?
Ans. Vicco turmeric

20. Silk is a browser owned by?
Ans. Amazon

Brand Equity Quiz’ 2012- Delhi Prelims November 10, 2012

Posted by Gyaniz in Quiz Reviews.
Tags: , ,
add a comment

1. Which is the costliest city in India for Office rentals?
Ans. Delhi

2. Which is the most attractive business & engineering employer in the wold? Google/Facebook/Apple?
Ans. Google

3. Suresh & Ramesh from Jo Khaye Kho Jaye campaign, name the brand?
Ans. Cadburys 5 Star

4. WHo has been chosen as the brand ambassador of the Super Fight League?
Ans. MC Marykom

5. Who made his first earning by working as an usher in a Pankaj Udhas concert in Delhi?
Ans. Akshay Kumar

6. Huge aerial bombs used in the 1940s, which were capable of destroying complete streets were known as?
Ans. Blockbusters

7. Voters ___ is manufactured using Delhi based National Physical Laboratories formula?
Ans. Ink

8. Acc. to USA Today who is the one woman financial advise powerhouse? Shereen Bhatt/ Suze Orman/ Diane Sawyer
Ans. Suze Orman

9. Complete the Somerset Maugham’s book name- The moon and ___ ______.
Ans. Six Pence

10. Thaler was a large silver ____ coin (Spanish/ French/ German)?
Ans. German

11. Rhinoplasty ranges from $3,000 t0 $10,000, what is it about (Belly Button/Nose/Lower Lip)?
Ans. Nose

12. Which is the most liked Youtube video of 2012?
Ans. Gangnam Style

13. Which Cable network presents the ESPY awards?
Ans. ESPN

14. Which male accessory is tied also in a Four hand knot style?
Ans. Tie

15. Which brand derived its name in 1945 from Panthenol?
Ans. Pantene

16. Who sacrificed 12,000 soldiers & Rs. 60 lacs to acquire the persian horse Lialli (Shivaji/Ranjit Singh/Sher Shah?
Ans. Ranjit Singh

17. Who was the most lots selling painter in 2011 selling 2500 nos (Picasso/MF Hussain/Frida Kahlo)?
Ans. Picasso

18. Which company was founded by Hassenfeld Bros- Henry & Helal in 1923?
Ans. Hasbro

19. In the TV series- Chhota Bheem, what does Tun Tun Mausi sell- (Laddoos/Chanachor/Samosas)?
Ans. Laddoos

20. Which company website’s career page says- “We are constantly looking for new birds to join our flock”?
Ans. Rovio Inc.

21. Mascot of National Population Register

22. Boeing Ad

23. HCL Brand Ambassador- Nargis Fakhri asked to be identified.

24. Bill Gates audio on his foundation

25. Movie to be recognised from the song – Chikni Chameli- Agneepath

Idea Zone
26._________ is the most specific instrument of entrepreneurship ?
Ans. Innovation

27. Which 350 cc bike was chosen by the Indian Govt. for border patrolling in 1955?
Ans. Bullet

28. Which famous scientist said, “Can anyone imagine Moses/Jesus/Gandhi armed with moneybags of carnegie”?
Ans. Albert Einstein

29. Mexico is the country that still uses ____ (metal) in its currency in small amounts?
Ans. Silver

30. Who created in 1970, the last No. 19?
Ans. Coco Chanel

(QM- Derek O’ Brien)

Into the Wild#3 Markhor, National Animal of Pakistan June 20, 2012

Posted by Gyaniz in Into the Wild.
Tags: , ,
2 comments

The name is derived from the Persian words which mean “Snake Eater” and a prized game. Identify this national animal?

Image

Ans.: Markhor, the national animal of Pakistan.

Into the Wild#2 Genghis the legendary Tiger of Ranthambore June 18, 2012

Posted by Gyaniz in Into the Wild.
Tags: , , , ,
3 comments

In the 80s, he was known for his unique style of hunting his prey by driving it to the lake and then snatching it right from the jaws of the crocodiles, unfortunately he fell to the poachers, but has remained a legend. How does the world know him better?

Tigers

Ans.: Genghis the Tiger, of Ranthambore, a legend of the 80s.

Into the Wild#1 Giant Catfish Mekong June 17, 2012

Posted by Gyaniz in Into the Wild.
Tags: , , , ,
4 comments

Identify this hugely popular freshwater fish which is considered to be the biggest prize amongst anglers and where is it found?

Image

Ans.: The Giant Catfish (Pangasianodon gigas) from the Mekong River, Southeast Asia. The grow up to 10.5ft (3.2m) and 300kgs and holds the Guinness world record for the largest fresh water fish.

Missing the action lately! Simply click on the pic below: October 27, 2011

Posted by Gyaniz in Announcements.
Tags: , , , , ,
add a comment

Launch of www.gyaniz.com July 10, 2011

Posted by Gyaniz in Gyaniz in the media.
3 comments

Now you can catch all the action from the world of Gyaniz, exclusively on http://www.gyaniz.com.

Marquee Collection #94 June 4, 2011

Posted by Gyaniz in Marquee Collection.
Tags: , , , , , , , , ,
2 comments

Connect

Connect (non-exhaustive)

Ans.: Food Items named after People.

Clockwise:
Sole Bolivar – named after Simon Bolivar
Caesar salad – named after Caesar Cardini
Granny Ramsey Smith green apple – named after Maria Ann Ramsey Sherwood Smith
Ledikeni – named after Countess Charlotte Canning
Kung Pao chicken – named after Ding Baozhen

Trivia Gyaan: The Beatles’ Apple Corps adopted a Granny Smith apple as its logo.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 98 other followers